Prima pornire a aplicației

După instalare, ca sa intram în aplicație, trebuie sa lăsăm la utilizator Admin și să completăm parola 1.

Prima dată trebuie introduse datele societații în fereastra „Optiuni”, dacă acest lucru nu s-a făcut prin inițializarea de variantă demo:

Pentru a parametriza aplicatia, se navigheaza prin meniul de sus: Administrare – Parametrii. Mai jos sunt câțiva parametri care sunt folosiți mai ales la început, pentru a configura aplicația după cum nevoiele fiecărui client:

  • La vânzare se adauga automat o cutie – dacă se pune pe da, la scanarea unui produs, se pune automat o cutie pe vânzare, dacă nu, va trebui introdusă cantitatea.
  • Se foloseste lotul produselor
  • Se foloseste data de expirare a produselor
  • Marime font griduri – se definește mărimea textului din tabelele aplicației, fiecare statie are propria rezoluție și uneori e mai bine sa modificăm această mărime, pentru a fi mai productivi.
  • Se cumuleaza articolele pe vanzare – daca dorim sa vedem produsele grupate pe vanzare – un singur produs cu un pret de amanunt, chiar daca adaugam pe rand produsele, se va activa acest parametru.
  • Varianta listare factura de iesire – pentru a putea pune sigla (setati parametrul Sigla factura de iesire personalizata) pe factura, setati „Varianta personalizata”
  • Se poate seta până și culoarea butoanelor, câte produse să fie afișate în fereastra de Vanzari POS (în funcție de rezoluția ecranelor) și mulți alți parametri. Verificați lista accesând fereastra parametrilor conform capturii de mai jos.

Pentru a schimba parola de intrare în aplicație se merge in fereastra de utilizatori. Dublu click pe Admin si se completează câmpul de parola si confirmare parola, după care se apasă pe butonul Salvare.

Pașii următori ar fi sa adăugam sau importam produsele. Se pot adăuga în fereastra Produse sau importa conform îndrumătorului de la adresa https://manual.egestiune.com/initializare/import-de-produse-si-stoc/. Prin import, se pot prelua din fișiere xls, csv, etc. produsele și stocul pentru o trecere mai ușoară la eGestiune.

Fiecare tabel din orice fereastră poate fi exportat în excel, poate fi particularizat (mutare de coloane, afișare coloană sau nu, modificare mărime). După ce se termină de particularizat, trebuie dat click dreapta și „Salveaza dimensiuni”.

Powered by BetterDocs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *