SGR – Implementarea taxelor

Sistemul de garanție – returnare a fost impletat în Romania și mai jos aveți modalitatea de implementare a acestui sistem în eGestiune. Produsele care vin cu SGR, vin cu un cod de bare nou și noi recomandăm să se creeze un produs nou.

Prima dată ar trebui să definim noua taxă.

Apăsăm pe adăugă:

Adăugăm un nou produs, care să fie asociat cu taxa noastră. Sunt subliniate informațiile importante de definit. TVA de 0%, prețul impus de 0.5 lei:

Apoi merge pe produsul nostru care are taxa, să zicem „Apa minerală 0.5L”. În tabul taxe, apăsăm pe Adaugă. Selectăm taxa adăugată de noi și la produs taxă, produsul adăugat anterior. Data de început si dacă nu știm până când este valabilă această taxa, lăsăm necompletat câmpul Până la.

După salvare, putem face NIR-ul, pe care o să adăugam produsul nostru, împreună cu taxa SGR. La taxa recomandăm să puneți prețul de furnizor același cu prețul de amănunt, cu TVA 0%.

Acum dacă veți face o vânzare cu apa minerală, se va pune automat și taxa SGR.

Când cumpărătorul se întoarce cu recipientul gol, în fereastra de vânzări rapide, se poate scana codul de bare de la produsul original, în campul „Retur SGR”, și va pune cu minus pe vânzare, produsul asociat taxei. Astfel aduceți înapoi în stoc taxa SGR. În fereastra de Vânzari normală, trebuie adaugat prin butonul „Adaugă retur”. Dacă produsul are asociat o taxa, va întreba dacă doriți retur la taxa. Dacă răspundeți cu „Da”, va returna taxa SGR.

Actualizare! La cererea clienților am adaugat încă un produs în partea de definire, pentru ca returul să se facă pe alt produs. Aveți mai jos exemplificare:

Powered by BetterDocs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *