Aviz de transfer între gestiuni

Avizele de transfer între gestiuni au fost dezvoltate pentru fluxul care presupune trimiterea produselor la sediul clientului, dar nu se transferă proprietatea. Am creat un nomenclator de tipuri de aviz și ultizatorul poate să își defininească orice tip de aviz. Fereastra de definire tipuri de aviz, se poate apela din meniul ”Administrare – Configurari – Tip avize”

Pentru a defini o gestiune pentru un client, se deschide fereastra de gestiuni: Administrare – Configurari – Gestiuni și se va adăuga o gestiune pentru fiecare client căruia îi trimitem marfă, fără să transferăm proprietatea. Se va selecta partenerul (clientul), cât și un punct de lucru, pentru a ști exact unde e marfa.

Mai trebuie definit un facturier (plajă de numere) pentru aceste avize, din fereastra ”Facturiere”, precum în imaginea de mai jos.

După ce avem definite aceste date, putem crea un proces verbal de transfer între gestiuni. Se deschide fereastra ”Corecții” (Procese verbale) și se apasă pe butonul ”Adauga transfer intre gestiuni”

Se va selecta tipul de aviz dorit:

Se vor adăuga produsele ca la o vânzare normala, iar pentru fiecare produs adăugat, se vor genera 2 linii, printr-o linie se scoate produsul din gestiunea inițială și prin următoarea se va adauga pe noua gestiune. La listarea avizului, se va vedea normal, doar o poziție.

Titlul avizului se ia automat din nomenclatorul ”Tip de aviz”

Dacă se dorește să se factureze marfa, se va bifa gestiunea ca fiind vizibilă la ieșiri, se adaugă produsele pe factură, după care se scoate la loc bifa ”vizibilă la ieșiri”.

Powered by BetterDocs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *