Retur la client

Clientul se poate întoarce și vrea să returneze parțial sau total marfa cumpărată. Pentru a face acest lucru mergem în fereastra ”Vânzări”, căutam vânzarea clientului, putem sa căutam după data plății, care o regăsim pe bonul fiscal.

Intrăm pe vânzare și apăsăm pe butonul ”Bon retur”, iar la mesajul ”Sunteti sigur ca doriti sa faceti un bon de retur? Va genera un bon identic, dar cu cantitati negative” se va răspunde cu Da, în următoarea fereastră se va selecta care sunt produsele la care se dorește să se facă retur.

Se va selecta cantitatea dorită pentru retur, pentru fiecare produs în parte, dupa care se va apăsa pe butonul ”Retur”. În fereastra de mai jos, s-a facut retur doar la un produs din cele 3 ”Franzela 1 KG”. Dacă se face retur complet, se poate apăsa pe bifa ”Selecteaza toate” și va selectat toate produsele cu cantitățile maxime.

După ce se apasă pe butonul ”Retur”, aplicația întreabă dacă ați dat banii înapoi clientului pentru a înregistra automat o plată negativă pentru această vânzare, dar nu va ieși pe casa de marcat, fiindcă nu este posibil acest lucru. În cazul de față, vom apăsa pe butonul ”Da”. Apoi apare un mesaj, dacă doriți să emiteți un bon de plată către client. Dacă apăsăm pe ”Da”, va iesi pe casa de marcat ca s-au scos din sertar acei bani, după care va apare o dispoziție de plata pentru client, doar dacă parametrul ”Registru de casa” este activ.

Powered by BetterDocs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *