Onorare comenzi din locația producătoare

Pentru a onora comenzile, trebuie sa intrăm în fereastra ”Onorare comenzi” din fereastra principala. În această fereastră se văd comenzile provenite din comenzile din locațiile din cadrul lanțului, dar și comenzile din fereastra ”Comenzi magazin online”. Aceste comenzi se pot adăuga manual sau pot proveni din magazine online, marketplace-uri sau din aplicația mobilă pentru agenții de pe teren.

Comenzile se pot filtra după:

1. Locația care a trimis comanda

2. Agentul clienților finali.

3. Livrarea sa fie într-un anumit interval de timp.

4. Categorii de produse

5. Doar active (sa putem vedea si comenzile anulate)

6. Doar comenzi de onorat (daca s-au onorat deja, dar e nevoie sa le vedem)

7. Comenzile locale incluse (daca dorim sa vedem doar comenzile de la clienti, nu si cele din locatiile lantului (magazine).

8. Doar pentru clienti, dar comenzile care au client, sunt excluse comenzile interne de raft.

Toate comenzile cu produsele lor, se pot vedea în mai multe moduri:

  1. Lista de comenzi din lista putem vizualiza fiecare comanda in parte.
  2. Produse pe client – util când pregătim marfa pentru transport, să fie pusă la un loc.
  3. Produse pe locatie – util când pregatim marfa pentru transport, să fie pusă la un loc.
  4. Produse total – util pentru când dorim sa vedem totalul de produse comandate, câte avem pe stoc, cât mai trebuie să comandăm sau să producem.
  5. Produse semifabriate – util pentru când dorim sa vedem produsele semifabricate necesare pentru producerea produselor de pe comenzi și aici se vede până la materia primă.
  6. Numar de comenzi – se vad totalul de comenzi pe fiecare magazin, pentru a fi nici un magazin nu a uitat să trimită comanda.
  7. Bonuri de lucru – produsele se pot da în lucru unor persoane și aici se văd bonurile de lucru.

Dacă in lista de comenzi, se da enter sau dublu click pe o comandă, vom vedea detalii comenzii precum în imaginea de mai jos. Aici se poate seta alta data de livrare, se pot adauga produse pe comandă sau se poate anula. Anularea va anula inclusiv comanda din magazin. Se poate completa cantitatea onorată, atunci când e cazul, după care se poate ”Genera iesirea”. Dacă este o comandă venită de la o locație din cadrul lanțului, atunci se va genera un aviz de ieșire către locație. Dacă este o comandă din fereastra ”Comenzi magazin online” din locația curentă, se va genera factura către clientul final. Se pot genera documentele aferente (aviz sau factura de iesire) pe imprimante termice, care au un cost pentru consumabile mult mai mic. De preferat ar fi ca produsele de pe comandă sa fie deja în stoc, prin generare de procese verbale de producție sau prin introducerea NIR-urilor.

In modul de afisare ”Produse total”, se vad toate produsele de pe comenzile din intervalul selectat (și celelalte filtre), avem totalul lor, putem compara cu cât avem pe stoc și astfel se va ști cât trebuie comandat sau fabricat. Dacă avem o cantitate comandată care nu credem ca este reală, putem verifica apăsând pe butonul ”Defalcare produs”, după ce selectăm produsul și se va deschide un tabel, în care vom vedea fiecare comandă care contine acel produs și cantitatea de pe comandă.

De aici se pot da în lucru produsul către o persoană sau echipă. Dacă nu se produc local, atunci aceste produse, se pot pune pe o comandă către furnizor. Apoi din comanda furnizor, se poate genera automat NIR-ul. Astfel se închide fluxul, să fie complet.

Powered by BetterDocs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *