Inventar

Realizarea unui inventar diferă de reglarea de stoc, prin faptul că, dacă un produs rămâne nescanat sau introdus, la apasarea butonului ”Vizualizare PV”, atunci, acesta se va scoate automat din stoc.
Realizarea unui inventar, se poate realiza pe categorii de produse sau pe celule sau inventar total.
Accesarea ferestrei se poate face meniul de sus: Operatiuni – Procese verbale – Inventar, precum in imaginea de mai jos:

După ce intrăm în fereastră și modificăm un produs, se deschide de fapt un inventar. Dacă un inventar este deschis pe o celulă sau pe o categorie, atunci nu se va mai poate face vânzare pe produsele respective, dacă se face inventar general, nu se va mai putea vinde nimic.

După ce modificam un produs, se salvează direct modificarea in baza de date, iar dacă trebuie sa reintrăm in fereastra, se vor citi valorile salvate deja.

Un inventar incepe cu toate cantitățile gasite in zero, așa cum se poate vedea în captura de mai sus. Când se muta cursorul pe un nou rând, se citeste instant din baza de date, dacă nu cumva altcineva, de pe alta stație, a mai găsit o cantitate din acel produs.
În inventar, se pot vizualiza toate liniile de pe un produs, cu trasabilitate de la fiecare intrare. Dacă dorim sa avem doar o singură linie pe produs, putem face o cumulare a produselor, bifând ”Varianta simplificata” si se va genera automat un proces verbal de cumulare a pozițiilor. Cumularea înseamnă scoaterea tuturor pozițiilor de pe stoc și introducerea lor, la prețurile medii, că să nu afecteze valoarea stocului. Procedând astfel, se va pierde trasabilitatea stocului.
Dacă bifăm ”Maxim o poziție cu cantitate zero”, se vor ascunde automat toate pozițiile cu 0, va rămâne doar una.

Powered by BetterDocs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *